Pred naplatnom postajom Lučko kolona duga tri kilometra

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora

Antonio Jakus/PIXSELL

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) kolona je između čvorova Jankomir i Lučko smjeru naplatne postaje Lučko oko 3 kilometra, izvijestili su iz Hrvatskog autokluba.

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, posebice na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka.

Zbog vjetra na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Karlobag, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica -čvor Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena zabrana je dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (DC8).

Srna je uočena na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora Lužani i čvora Slavonski Brod, a u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat pa iz Hrvatskog autokluba korisnike mole za dodatan oprez.

Od sutra do 18. studenoga zbog sanacije nadvožnjaka Sučević na državnoj cesti DC1 Gračac-Knin zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse na dijelu državne ceste obuhvaćenom radovima. Obilazak je cestom Gračac-DC27-Obrovac-Benkovac-DC56-DC59-DC1-Knin. Ostala vozila prometuju naizmjence uz regulaciju semaforima.

Na graničnom prijelazu Macelj/Guškovje i na ulaz i na izlaz čeka se do pola sata.