POZITIVNE VIJESTI IZ ZAPREŠIĆA – Situacija veseli gradske čelnike, jer građani su samodisciplinirani

Početkom novog tjedna Krizni stožer Grada Zaprešića održao je novu konferenciju za medije, na kojoj su iznijeli dobre, pozitivne vijesti

Početkom novog tjedna Krizni stožer Grada Zaprešića održao je novu konferenciju za medije, na kojoj su iznijeli dobre, pozitivne vijesti. Već četvrti dan za redom u Zaprešiću se stanje ne mijenja. Na samom području grada COVID-19 virusom zaraženo je 11 osoba, a s okolnim općinama 19 osoba.

Broj osoba kojima je propisana mjera samoizolacije također stagnira zadnjih dana, a cijela ova situacija veseli gradske čelnike, jer im to daje znak da se građani dobro nose s epidemijom i da su samodisciplinirani, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Damir Benčević. Ipak, izrazio je i nezadovoljstvo ponašanjem građana tijekom proteklog vikenda, kada je bilo druženja, čak i roštiljanja na Zajarkima, pa je ponovno apelirao da se svi pridržavaju mjera Nacionalnog kriznog stožera kako bi ova kriza što prije završila.

Gradonačelnik Željko Turk izrazio je zadovoljstvo ponašanjem sugrađana na prostorima tržnice. Najavio je skoro otvaranje tzv. zelenih tržnica na prostoru tržnice. Odnosilo bi se to na prodaju voća i povrća lokalnih OPG-ovaca, uz određene upute i mjere za obranu od korona virusa.

Podsjetio je na odluke Komunalnog poduzeća i Grada kojima je od 23. ožujka ukinuta naplata parkinga, za mjesec ožujak privrednim subjektima obustavlja se naplata odvoza miješanog komunalnog otpada, do daljnjega se obustavlja naplata zateznih kamata za nepravovremena plaćanja komunalnih usluga, s rokom odgode od 3 mjeseca. Također, apelirao je na građane, posebice mlade, da se drže uputa i pravila stožera.