Stanje u prometu

Povremeni zastoji u zonama radova, na granicama duža čekanja

Kolnici su mjestimice mokri
gužva promet

Kolnici su jutros mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a ponegdje ima i magle, javlja Hrvatsko autoklub dodajući da su zastoji povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Upozorava se da je pješak na autocesti A1 na 472. +800 km između čvora Ploče i čvora Vrgorac u smjeru Zagreba promet se vodi po dvije prometne trake. Vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h. Vozače se moli za dodatan oprez.

Zbog radova na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići kroz tunele Mala Kapela, Sveti Rok i Konjsko vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva zatvoreni su izlazni kraci čvora Učka (Matulji) iz smjera GP Rupa i Zagreba u smjeru Opatije i Pule. Promet se preusmjerava na čvorove Rijeka zapad i Jurdani.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na pojedinim cestama u Lici: DC42 u mjestu Poljanak;DC218 Bjelopolje-Donji Lapac; DC429 Selište Drežničko-Prijeboj; ŽC5217 Bruvno-Mazin; ŽC5203 Dobroselo-Srb; ŽC5217 Dobroselo-Mazin.

Na graničnim prijelazima zabilježena su duža čekanja u teretnom prometu na Bajakovo na izlazu, a na Tovarniku u oba smjera.

Hrvatska
Prometni servis