Povratnici iz Švedske i Njemačke pozitivni na COVID-19

Sve četiri osobe su srednje životne dobi i s blagim simptomima

U Brodsko-posavskoj županiji četiri su nova slučaja zaraze koronavirusom – dvoje su povratnici iz Njemačke i dvoje iz Švedske. Sve četiri osobe su srednje životne dobi i s blagim simptomima, rekao je ravnatelj slavonskobrodske bolnice Josip Samardžić.

Dvoje od njih su stigli iz Njemačke, a dvoje su iz skupine od ukupno 15 osoba koje su se u četvrtak iz Švedske vratile u Hrvatsku. Prema riječima ravnatelja županijskog Zavoda za javno zdravstvo Ante Cvitkovića za 12 od 15 povratnika iz Švedske nalazi su negativni, dok se za jednu osobu ponavlja testiranje uzoraka,

Testiranje i povrat radnika iz Švedske obavljen je u koordinaciji županijskog stožera civilne zaštite i tvrtke Đuro Đaković Montaža, koja je poslodavac radnika. Načelnik županijskog Stožera Stjepan Bošnjaković pozvao je i druge poslodavce koji iz inozemstva vraćaju kući svoje radnike da se jave Stožeru kako bi njihov povratak bio koordiniran s ciljem izbjegavanja po zdravlje štetnih posljedica kako za same radnike tako i za njihove obitelji.

Inače, u Brodsko-posavskoj županiji do sada je pozitivan nalaz na koronavirus imala 41 osoba, od kojih je jedna osoba koja je bila onkološki bolesnik preminula.