Povodom Europskog prvenstva Zagreb ugostio preko 3 tisuće mažoretkinja

U Domu sportova otvoreno je XVI Europsko prvenstvo mažoretkinja. Manifestacija, nastala pod pokroviteljstvom Grada Zagreba okupila je 16 timova iz Hrvatske i drugih europskih zemalja, a riječ je o kvalifikacijskom natjecanju za nadolazeće Svjetsko prvenstvo koje se sljedeće godine održava u kazahstanskom Almatyju.

-Na samome prvenstvu vidjet ćemo 700 koreografija u izvedbi timova različitih dobnih skupina i kategorija, npr. mix, flag, pom-pon, štap, defile i classic, a nakon natjecateljskog dijela slijedi proglašenje pobjednika, najavila je predsjednica Saveza mažoretkinja i pom-pon timova, ujedno i predsjednica Majorette Sport World Federationa Željka Banović.

U četiri dana natjecanja, Zagreb će posjetiti 3.200 mažoretkinja iz 12 država, dok će plesačicama suditi čak 18 internacionalnih sudaca.

Manifestaciju je danas otvorila zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, koja je tom prilikom pozvala sugrađane da dođu bodriti naše boje.

– Naši sportaši i sportski događaji su najbolji ambasadori našega grada i zemlje u Europi i svijetu, istaknula je Pavičić Vukičević.