Povijesni dan za Općinu Dubravu- dodijeljene prve učeničke stipendije i studentske naknade

Briga za mlade od prvog je dana bila u središtu pozornosti načelnika Tomislava Okroše i njegovog tima ljudi. Nakon sufinanciranja nabavke udžbenika, školskog prijevoza i smještaja u domovima, danas je napravljen dodatni iskorak, jer općinski je načelnik dodijelio prve učeničke stipendije i studentske naknade.

-Jedan od dražih trenutaka ove godine, jer po prvi puta dodjeljujemo stipendije učenicima i naknade za naše studente. Ovu praksu slijedit ćemo i dalje, a vjerujem kako će broj onih koji će primati stipendije i naknade rasti iz godine u godinu- kazao je načelnik Tomislav Okroša.

Ove godine dodijeljeno je 17 učeničkih stipendija te 40 studentskih naknada. Učenička stipendija mjesečno iznosi 400 kuna, dok će studenti na godišnjoj razini u dva navrata primiti po 700 kuna.

-Ono što me raduje je da svi ovi mladi ljudi žele ovdje ostati i pronaći svoje zaposlenje nakon školovanja. Veseli me što je širok spektar upisanih fakulteta, to daje lijepu i svjetlu budućnost ovom kraju- istaknuo je načelnik Okroša.

Svoje zadovoljstvo dobivanjem stipendija i naknada izrazili su i sami dobitnici, rekavši kako će im ova sredstva uvelike olakšati školovanje.