POTVRĐENO: Nino Raspudić kandidat MOSTA

Politički analitičar i profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i u Mostaru Nino Raspudić potvrdio je da ulazi u politiku te najavio da će se kandidirati na Mostovoj listi

Davorin Visnjić/PIXSELL

Politički analitičar i profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i u Mostaru Nino Raspudić potvrdio je da ulazi u politiku te najavio da će se kandidirati na Mostovoj listi.

-Ulazim u arenu, istrčavam na teren, ulazim u ring, kako hoćete. Vrijeme je- rekao je Raspudić gostujući u emisiji HRT-a “Nedjeljom u dva”, dodavši da više ne želi biti idiot.

Pojašnjavajući svoju odluku, rekao je da u antičkoj grčkoj demokraciji pojam “idiotes”, od koje potječe riječ “idiot”, označava onog tko se ne bavi javnim poslom, već pušta da mu drugi određuju u kakvom svijetu će živjeti.

-Ja više od 10 godina pišem kolumnu i javno nastupam. I to je bila politika na neki način. Ne angažirana politika u stranačkom smislu, ali dijelom sam utjecao na modeliranje nekog političkog diskursa u Hrvatskoj- ocijenio je Raspudić, koji će kandidirati na Mostovoj listi, ali nije htio reći u kojoj izbornoj jedinici, no najavio je slogan – Hrvatska se budi.

Mostu se ovaj tjedan priključila i Raspudićeva supruga. Filozofkinja i bioetičarka Marija Selak Raspudić objavila je u srijedu da će na parlamentarne izbore izaći kao nezavisna kandidatkinja na listi Mosta nezavisnih lista.