Potres u HSS-u: Jasminka Mataušić napustila stranku nakon 16 godina

Jasminka Mataušić koja je do sada obnašala dužnost predsjednice Organizacije žena Zagrebačke županije te bila članica Glavnog odbora HSS-a Zagrebačke županije nakon 16 godina napustila je stranku. Predsjedniku HSS-a Kreši Beljaku uputila je otvoreno pismo u kojem je pojasnila svoje razloge podnošenja ostavke.

-Posljednjih nekoliko mjeseci u Hrvatskoj seljačkoj stranci događaju se promjene koje potpuno mijenjaju stranku i to ne samo svjetonazorski i ideološki već i odnos prema samim članovima. Uz sva događanja, drastične odluke i potpuni zaokret stranke, stvarno ne znam na koji način prihvatiti silne promjene koje se događanju u HSS-u. Nažalost, sve manje se osjećam dijelom iste- stoji između ostalog u pismu.

Stranku napušta kako je rekla iz pet razloga; obitelj i tradicija prestali su biti temelj HSS-a i to su postale neke druge vrijednosti, o ključnim pitanjima i odlukama stranke doznajemo iz medija, lažna obećanja i populističke priče postale su jedina komunikacija Predsjedništva s članstvom, nedodirljivi predsjednik stranke koji provodi samovladavinu te liberalna ideologija kao temelj Vašeg HSS-a.

-Ovo pismo nije moralna prodika te iste ne očekujem natrag – jako sam dobro svjesna situacije u kojoj se stranka nalazi, kao i svih razloga zbog kojih odlazim. Vjerujem da ću se, kao nezavisna vijećnica, nastaviti boriti za dobrobit Zagrebačke županije na čelu s našim županom, Stjepanom Kožićem- zaključno će Mataušić.