POSAVINA U OKUSIMA – Fina hrana, domaći proizvodi i promocija kulturne baštine dokaz su posavskog bogatstva

Drugi sajam OPG-ova „Posavina u okusima“, koji je održan na novom Trgu dr. Franje Tuđmana u Rugvici, opravdao je svoje pokretanje. Tridesetak OPG-ova ponudio je svoje sve odreda domaće proizvode, koji su brojni posjetitelji mogli kušati, ali i kupiti.

Broj OPG-ova na području Rugvice proteklih godina bilježi kontinuirani porast, a kako bi se njihovi proizvodi mogli što bolje plasiraju na tržište, Općina Rugvica prošle je godine u dogovoru s Ikeom izgradila novu tržnicu pored Designer Outlet Centra, na kojoj upravo OPG-ovi s područja Rugvice i Zagrebačke županije imaju pravo prvenstva prodaje.

-Ovo je dobra prilika za sve naše OPG-ove kojima je ovo dobra promocija. Imamo vrhunske OPG-ove, koji daju puno truda sve to. Mi kao općina potrudit ćemo se kako bi im što više olakšali rad, kako bi imali što bolji i lakši put- istaknuo je načelnik Mato Čičak.

Osim što su na ovaj način OPG-ovi mogu plasirati svoje proizvode, kroz ovaj se Sajam istovremeno promovira i kulturna baština ove općine.

-Ovdje možemo vidjeti prekrasne nošnje i plesače, što je također bogatstvo Posavine. Čestitam onima koji su organizirali ovu vrijednu i korisnu manifestaciju, jer ovo je primjer da i mi u Posavini možemo promijeniti stanje, da možemo i moramo biti bolji- poručio je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Josip Kraljičković.

Lijepim željama pridružio se i tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Tugomir Majdak, istaknuvši kako se na ovaj način slavi ova regija.

-Ovaj sajam pokazuje veliki trud vaši poljoprivrednika i OPG-ova, ali i kulturno-umjetničkih društava, koja ovdje djeluju i čuvaju našu kulturu i tradiciju. Posavina je specifična regija u kojoj se puno radi i gdje morate biti jako marljivi da uspijete- kazao je Majdak, koji je obišao i sve izlagače Sajma, čiji su proizvodi već sada prepoznatljivi.

Sajam prepun fine hrane i domaćih proizvoda uveličali su tako KUD Posavka, KUD Tančec i KUD Hrvata BiH, uz koje su nastupili i dugoselske mažoretkinje, Limena glazba KUD-a Preporod te djeca Dječjeg vrtića Roda.