Bodovi otišli za Ploče

Poraz na premijeri; Dalmatinka iznenadila Dugo Selo ’55

I kada se očekivao kraj i podjela bodova, s devet metara poteže Iva Bule i pogađa donji desni kut domaćih vrata te Dalmatinki donosi veliko slavlje
1.kolo_1.HRL_(Dugo_Selo_55-Dalmatinka)_(24)

U posljednjem susretu prvog kola hrvatske rukometne lige za žene, Dalmatinka je pobijedila Dugo Selo 55, 24:25 i tako na najljepši mogući način počela novu sezonu. Pogodak odluke postigla je Iva Bule pet sekundi prije kraja.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji domaćeg sastava. Dalmatinka je doduše, imala tri vodstva od jednog pogotka razlike, ali je osam minuta prije predaha bila na -5 (13:8). Tada su domaće napravile sjajan niz od šest pogodaka zaredom. Na poluvremenu je pak, bilo +2 za Dugo Selo (14:12).

Uvodni dio drugog poluvremena protekao je u igri pogodak za pogodak. Sastav iz Ploča čvrsto je držao priključak, nije dopuštao domaćim rukometašicama da se odvoje. I stalno je prijetio. Do izjednačenja su stigle u 40. minuti (17:17). Ritam pogodaka bio je na strani domaćina. No, kod njihovog vodstva 20:19, slijedi čitav niz tehničkih pogrešaka, brzopletih udaraca, ali i dobrih reakcija gostujuće obrane pa je to Dalmatinka sjajno iskoristila i povezala tri pogotka zaredom te pobjegla na 20:22, jedanaest minuta prije kraja.

Domaći sastav u tim trenucima sjajno vuče Bernarda Čalušić s tri pogotka u nizu pa u 55. minuti Dugo Selo 55 vodi 23:22. Međutim, za hrabre cure Ivana Jerkovića, koji uzima minutu predaha, nema predaje. Uskoro su izjednačile i povele 23:24. Domaći sastav ima odgovor i na to pa je 40-tak sekundi prije kraja na semaforu 24:24. Posljednji napad ima Dalmatinka. I kada se očekivao kraj i podjela bodova, s devet metara poteže Iva Bule i pogađa donji desni kut domaćih vrata te Dalmatinki donosi veliko slavlje.

Po pet pogodaka za Dugo Selo dale su Anja Vida Lukšić i Petra Dičak. Najbolja u redovima pobjednica, Iva Bule sa šest pogodaka.

Dugo Selo
Sport