Popović s 20. na sedmo mjesto, Ljutić na kraju 29.

Shiffrin do 85. pobjede
leona popović Matija Habljak/PIXSELL

Najbolja skijašica svijeta Mikaela Shiffrin došla je do 85. pobjede u Svjetskom kupu uvjerljivim trijumfom na slalomu u češkom Špindleruvom Mlynu, na kojem je veliki skok sjajnom drugom vožnjom napravila Leona Popović te utrku završila na sedmom mjestu.

Nažalost, Zrinka Ljutić još jednom nije iskoristila odličan položaj nakon prve vožnje, u kojoj je imala šesti rezultat. U drugoj vožnji je u središnjem, položenom dijelu staze napravila pogrešku koja joj je odnijela svu brzinu pa je na kraju pala na 29. mjesto i osvojila samo dva boda, iako se činilo da je mogla i mnogo više.

Mikaela Shiffrin je s najboljim vremenima u obje vožnje slavila sa 60 stotinki prednosti pred Njemicom Lenom Duerr, dok je treća bila Švicarka Wendy Holdener sa zaostatkom od 1.31 sekunde.

Leona Popović je nakon prve vožnje bila na diobi 20. mjesta s više od dvije sekunde zaostatka (+2.23) za Shiffrin, da bi u drugoj sjajno skijala i postavila najbrže vrijeme, koje je od skijašica koje su startale poslije nje, samo uspjela izjednačiti pobjednica Shiffrin. Za 25-godišnju hrvatsku skijašicu ovo je treći najbolji rezultat u karijeri, nakon što je ove sezone bila šesta u finskom Leviju, a prije nešto više od godinu dana je šesta bila i u austrijskom Schladmingu.

Popović je sa 192 boda na devetom mjestu u redoslijedu najboljih slalomašica svijeta, u kojem je najbolja Shiffrin sa 705 bodova. Najbliže pratiteljice su joj Švicarka Holdener (530) i Slovakinja Petra Vlhova (510) koja je na današnjem slalomu osvojila četvrto mjesto. Zrinka Ljutić je sa 130 bodova na 14. mjestu.

Shiffrin u ukupnom redoslijedu ima 1617 bodova, čak 671 više od drugoplasirane Petre Vlhove, te je zapravo već sada praktično osigurala svoj peti Veliki kristalni globus.

U nedjelju je u Špindleruvom Mlynu na rasporedu još jedan, deveti ovosezonski slalom. Start prve vožnje je predviđen za 9.15 sati, a druga bi trebala započeti u 12.15.

Hrvatska
Sport