Skijanje

Popović i Rodeš državni prvaci u slalomu

Popović je u dvije vožnje ostvarila vrijeme od jedne minute i 42.47 sekundi, dok je Rodeš slavio s ukupnim vremenom od jedne minute i 40.93 sekundi
Zagreb: Druga vožnja ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski skijaški reprezentativci Leona Popović i Istok Rodeš postali su novi su državni prvaci u slalomu pobjedama na FIS utrkama održanim na sljemenskom Crvenom spustu.

Šesta slalomašica svijeta prema rezultatima iz Svjetskog kupa u dvije je vožnje ostvarila vrijeme od jedne minute i 42.47 sekundi te za 64 stotinke nadmašila reprezentativnu kolegicu Zrinku Ljutić. One su bile klasa za sebe, jer je trećeplasirana u otvorenoj konkurenciji, Slovenka Nika Tomšić, za pobjednicom zaostala gotovo dvije i pol sekunde (+2.46).

U redoslijedu za PH brončanu medalju je osvojila Marta Tomšić koja je u dvije vožnje nakupila više od 22 sekunde zaostatka. Ona je bila jedina hrvatska skijašica uz Leonu Popović i Zrinku Ljutić koja je završila obje vožnje. Dora Ljutić nije došla do cilja druge vožnje, a Dora Ujević nije uspjela završiti prvu vožnju. Lu Mastrović u prvoj je vožnji imala više od 15 sekundi zaostatka pa nije nastupila u drugoj.

U brojnijoj i izjednačenijoj konkurenciji kod skijaša, Istok Rodeš slavio je s ukupnim vremenom od jedne minute i 40.93 sekundi. U otvorenoj konkurenciji drugo mjesto osvojio je Austrijanac Joshua Sturm koji je za Varaždincem zaostao samo četiri stotinke. Treći je bio najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić sa zaostatkom od 27 stotinki za pobjednikom. Zubčić je do trećeg mjesta došao nakon što je bio osmi u prvoj vožnji, da bi u drugoj postavio najbolje vrijeme. Sa samo stotinkom zaostatka za Zubčićem, četvrto mjesto ukupno, a broncu u nacionalnoj konkurenciji osvojio Matej Vidović.

Hrvatska
Sport