Polovica učenika razredne nastave u zagrebačkim školama

U 111 osnovnih škola u Zagrebu, 50,58 posto učenika od 1. do 4. razreda prisustvuje nastavi, kazao je pročelnik Ivica Lovrić

Davor Puklavec/PIXSELL

U osnovnim školama u Gradu Zagrebu polovica učenika razredne nastave danas je došla u školu, kazao je za Hinu pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

-U 111 osnovnih škola u Zagrebu, 50,58 posto učenika od 1. do 4. razreda prisustvuje nastavi- kazao je Lovrić.

Dodao je da nema problema oko organizacije nastave učenika u školama koje su zatvorene zbog oštećenja uzrokovanih potresom. Ustvrdio je da su učenici raspoređeni u druge škole te da sve teče bez problema.

Lovrić nije želio komentirati činjenicu da polovica učenika ipak nije došla u škole nakon što su u ponedjeljak počele raditi po novim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koje omogućavaju organizaciju nastave za sve učenike u razredu.

-Na mrežnim stranicama Vlade piše da dolazak nije obvezan, kao što je i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak rekla da su škole otvorene, ali ne i da je dolazak obvezan- ustvrdio je Lovrić.

Učenici razredne nastave vratili su se u ponedjeljak u škole koje su zbog epidemije koronavirusa bile zatvorene od 16. ožujka kada je uvedena nastava na daljinu.