Poljoprivredno- božićni sajam u Pušći uz 70-ak izlagača

Već tradicionalnog prvog vikenda u prosincu u Pušći se u organizaciji Općine održava poljoprivredno-božićni sajam. Sada već tradicionalna manifestacija održana je po četrnaesti puta uz sudjelovanje sedamdesetak izlagača.
Na ovaj način mali OPG-ovi koji su nezaobilazni sudionici ove manifestacije čuvaju hrvatsku tradiciju, kulturu i svjetonazor, jer kroz ovakve se manifestacije dodatno promovira domaća proizvodnja.

-Na ovaj se način pokazuje kolike je važna promocija zdravih hrvatskih proizvoda. Ističem hrvatskih, jer kupnjom ‘našega’ omogućujemo proizvođačima povećanje njihove proizvodnje i, ono što je najvažnije, opstanak mladih na domačiji- rekla je načelnica Općine, Anđela Cirkveni.

Društvo na otvorenju činili su joj župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji su ispijanjem šampionske rakije i otvorili ovaj sajam na kojem se već tradicionalno dodjeljuju priznanja najboljim proizvođačima rakije kao i sirarima.

Viljemovka Mladena Balije iz Luke najbolja je rakija Zagrebačke županije, dok šampionske sireve imaju Štefica Gredičak iz Jakovlja (svježi sirevi) i Ruža Malkoč iz Kupinečkog Kraljevca (polutvrdi sirevi).