Opasan prelazak državne granice

Policija s poplavljenog šumskog puta spasila 28 migranata

Granična policija u Novskoj i ispostavi Jasenovac, u suradnji s drugim službama, uspješno je provela akciju spašavanja 28 stranih državljana s poplavljenog šumskog predjela na području Novske
Policijske patrole i kontrola migranata na granici BiH i Hrvatske Armin Durgut/PIXSELL

Kako je javljeno iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, policija je u utorak dobila dojavu da su na nepristupačnom poplavnom području strani državljani, pa su organizirali njihovo spašavanje. U pomoć su pozvani pripadnici ATJ Lučko, koji su helikopterom pretraživali teren iz zraka radi lociranja osoba.

Nakon lociranja, spustili su se među strane državljane i krenuli u akciju spašavanja osoba koristeći čamac Interventne jedinice policije. Angažirani su i pripadnici HGSS-a koji su zajedno s policijskim službenicima, nakon nekoliko sati rada, prevezli promrzle osobe s poplavljenog područja na suho i sigurno. Pružena im je liječnička pomoć te su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje gdje su im policijski službenici osigurali tople napitke i hranu. Utvrđeno je da se radi o 28 stranih državljana: dvije žene, jedno dijete i 25 muškaraca), koji su nezakonito prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad sukladno zakonskim odredbama. Naglasili su da je i ovaj slučaj je dokaz da ulazak u Republiku Hrvatsku izvan graničnog prijelaza, osim što je nezakonit, može biti i iznimno opasan.

Crna kronika
Regija