Htjeli su nezakonito prijeći u Sloveniju

Policija i vatrogasci spasili dvoje migranata iz Kupe

Jednoga su policajci sami izvukli na obalu, no drugi se već bio udaljio, pa mu je dobačeno uže ne bi li se lakše držao za stablo u vodi
rijeka kupa sisak Nikola Čutuk/PIXSELL

Karlovačka policija izvijestila je da je petak ujutro uz pomoć vatrogasaca od utapanja spasila dvojicu migranata iz rijeke Kupe te drugu dvojicu spriječila da uđu u Kupu radi nezakonitog prelaska u Sloveniju.

Dvojicu migranata kojima je prijetilo utapanje uslijed jake struje i visine vodostaja, policajci su uočili dok su u naselju Prilišće na obali rijeke Kupe sprečavali prvi par migranata u namjeri da uđe u hladnu rijeku.

Jednoga su policajci sami izvukli na obalu, no drugi se već bio udaljio, pa mu je dobačeno uže ne bi li se lakše držao za stablo u vodi. U pomoć su pozvani vatrogasci koji su ga čamcem izvukli na obalu, gdje su mu djelatnici Hitne medicinske pomoći Karlovac pružili liječničku pomoć te ga prevezli u zdravstvenu ustanovu zbog pothlađenosti.

Policija je izvijestila da su sva četvorica stranih državljana dovedena u službene prostorije radi utvrđivanja zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj.

Crna kronika
Regija