Pokrenute izmjene i dopune Prostornog plana Općine Jakovlje

Nakon što je pred Jakovljem jedna od najvećih investicija ikada, austrijska tvrtka FACC gradit će tvornicu avionskih dijelova, Općinsko vijeće donijelo je Odluku o izradi IV. Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine Jakovlje. Posao je to koji prethodi ishođenju građevinske dozvole austrijskog investitora, a već sredinom srpnja se očekuje da će ti preduvjeti biti ispunjeni.

Još je jedna dobra vijest stigla od austrijskih investitora, a to je da se kompletna tvornica gradi odmah. Naime, najavljeno je bilo građenje u dvije faze, no sad se odluka promijenila i kompletan obuhvat završit će se bez prekida radova.

Početak radova na gradnji očekuje se za manje od dvije godine, a tvornica bi s radom mogla započeti već početkom 2022. godine. Već šest mjeseci prije početka rada tvornice bit će zaposleni ljudi koji će prolaziti određene obuke da bi s puštanjem tvornice u pogon sve bilo spremno za rad punim kapacitetom.

Vijećnici su uskladili i Odluku o socijalnoj skrbi sa Zakonom o socijalnoj skrbi vezanih uz ostvarivanje socijalnih prava korisnika.