Pojačan promet na graničnim prijelazima, poledica na većini cesta u unutrašnjosti

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski

Denis Kapetanović/PIXSELL

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na lokalnoj cesti Dugopolje-Kotlenice kod crkve Sv. Mihovila (LC67078), izvijestio je Hrvatski autoklub.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici: DC25 Korenica-Lički Osik; DC42 Poljanak (g.ž.KA) – Poljanak (g.ž.LS); DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Bjelopolje; DC429 Selište Drežničko-Prijeboj; LC59122 Šušanj-Ledenik; LC59123 Šušanj-Konjsko; na lokalnim i županijskim cestama na području Korenice i Donjeg Lapca te na ŽC5217 Mazin-Bruvno (Zadarska županija).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura tijekom jutra je moguća poledica na većini cesta u unutrašnjosti, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu. Trenutačno se u teretnom prometu na Bajakovu čeka oko  tri sata.

U pomorskom prometu nema poteškoća.