Podravka Vegeta u vitrine spremila još jedan Kup Hrvatske

Rukometašice Podravke Vegete po 24. put u klupskoj povijesti osvojile su Kup Hrvatske
_C5_2851_original HRS

Rukometašice Podravke Vegete po 24. put u klupskoj povijesti osvojile su Kup Hrvatske nakon što su u porečkoj dvorani Žatika pobijedile Bjelovar s 33-20.

Bjelovarčanke su s aktualnim hrvatskim prvakinjama uspjele držati rezultatski priključak do 27. minute, kad je prednost Koprivničanki bila još samo dva pogotka (13-11). No, već do poluvremena je ekipa Gorana Mrđena serijom 3-0 došla do +5 (16-11), a s još tri pogotka u prve tri minute drugog dijela Koprivničanke su došle do osam golova razlike (19-11) i tako otklonile svaku dvojbu oko pobjednika, ako je ona uopće postojala.

Sa šest pogodaka Podravku je predvodila Sara Šenvald. Po četiri gola postigle su Dijana Mugoša i Gabriela Gudelj, a po tri Ana Turk, Selena Milošević, Irina Stelmah i Tina Barišić. Julija Dumanska je sakupila 11 obrana, a Antonia Tucaković sedam. Najefikasnija igračica utakmice i uvjerljivo najbolja kod Bjelovarčanki bila je Lea Vukojević s 10 pogodaka.

U nedjelju će u Poreču biti i finale Kupa Hrvatske za rukometaše u kojem će se za trofej boriti PPD Zagreb i našički Nexe. Zagrepčani će pokušati po 28. put u povijesti i 20. put zaredom osvojiti ovaj trofej, a Našičani će se boriti za svoj prvi. Utakmica je na rasporedu od 18 sati.

Hrvatska
Regija
Sport