Početkom sljedeće godine započinje obnova dvorca Erdődy u Jastrebarskom

U okviru poziva “Revitalizacija brownfield lokacija” na području Ubrane aglomeracije Zagreba započinje veliki projekt obnove i revitalizacije dvorca Erdődy u Jastrebarskom. To su svojom odlukom potvrdili i gradski vijećnici na 19. sjednici Gradskog vijeća Grada Jastrebarskog usvojivši jednoglasno Zaključak o sklapanju ugovora  o dodjeli bespovratnih sredstava za sufinanciranje navedenog projekta u iznosu oko 50 milijuna kuna.

– Ponosan sam i sretan što smo nakon gotovo 10 godina uspjeli učiniti veliki korak prema uređenju našeg dvorca, a što je sigurno jedan od povijesnih trenutaka za naš grad. Do samog početka građevinske obnove dvorca predstoji još dosta koraka i procedura, ali očekujem da će ista započeti već početkom sljedeće godine. Vjerujem da će uz novi sjaj našeg dvorca i predivnog Perivoja naš grad postati važna turistička destinacija!, poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Projekt, čija ukupna vrijednost prihvatljivih troškova iznosi oko 73 milijuna kuna, obuhvaća obnovu zgrade dvorca, njegovo uređenje i prenamjenu za potrebe stanovništva te izgradnju parkirališta za osobne automobile i autobuse, kojim će se riješiti adekvatna pristupačnost ovoj lokaciji.

Razdoblje provedbe projekta je od 29. ožujka 2018. do 16. kolovoza 2022. godine.