POČELO JE – DIP zaprimio prvu kandidaturu za parlamentarne izbore

Državno izborno povjerenstvo zaprimilo je prvu kandidaturu za parlamentarne izbore 5. srpnja, Savez Roma u Hrvatskoj "Kali sara" kandidirao je Veljka Kajtazija

Patrik Macek/PIXSELL

Državno izborno povjerenstvo zaprimilo je prvu kandidaturu za parlamentarne izbore 5. srpnja, Savez Roma u Hrvatskoj “Kali sara” kandidirao je Veljka Kajtazija.

Kajtazi će po četvrti put pokušati izboriti mandat saborskog zastupnika 12 nacionalnih manjina (austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske), a njegovu je kandidaturu predala predsjednica Saveza Suzana Krčmar koja je uvjerena da će Kajtazi ponovno biti izabran.

– U proteklih devet godina on je pokazao svoj trud i zauzimanje za romsku zajednicu, ali i za ostale manjine koje predstavlja, zasigurno pobjeđuje i bit će ponovno zastupnik, izjavila je Krčmar koja je pohvalila odnos aktualne Vlade spram romske manjine te nadodala:

– Sa stajališta romske manjine s ovom Vladom smo najviše postigli, naravno da se uvijek može i očekuje više, ali zadovoljni smo s obzirom na sve što je odrađeno.

Kajtazi je svoju kandidaturu morao poduprijeti sa potpisima najmanje 100 birača, podupro ju je sa njih 250, doznaje se od glasnogovornika i člana DIP-a Slavena Hojskog.