Počasna satnija Kravat pukovnije i ove godine sudjeluje na Alkarskim svečanostima

Kravat pukovnija ovogodišnjoj se Alki pridružuje u do sada najvećoj formaciji, od čak četiri konjanika i dvadeset pješaka i bubnjara
Pocasna_satnija_Kravat_pukovnije

Počasna satnija Kravat pukovnije i ove će godine tradicionalno sudjelovati u programu 304. Alkarskih svečanosti koje se održavaju od danas do nedjelja. Kravat pukovnija ovogodišnjoj se Alki pridružuje u do sada najvećoj formaciji, od čak četiri konjanika i dvadeset pješaka i bubnjara!

-I ove godine nastavljamo više nego uspješnu suradnju Kravat pukovnije i Viteškog alkarskog društva Sinj, te će Kravat pukovniji ponovno pripasti čast predvoditi mimohod povijesnih postrojbi centrom grada Sinja i alkarskim trkalištem. Mimohod započinje tradicionalnom molitvom Gospi Sinjskoj ispred kipa fra. Pave Vučkovića- istaknuo je Željko Matejčić, zapovjednik Kravat pukovnije, te podsjetio da je suradnja alkara i pripadnika vojno-povijesne postrojbe Kravat pukovnije započela 2014. godine, kada su povodom jubilarnih 300. Alkarskih svečanosti pripadnici Kravat pukovnije svečano dočekali alkare u gradu Zagrebu.

-Izuzetna mi je čast sudjelovati u 304. Alkarskim svečanostima na čelu Kravat pukovnije koja je viteštvo, junaštvo i kravatu pronijela s ovih prostora u tadašnju Europu. Zahvalan sam Viteškom alkarskom društvu Sinj i pozivu povijesnim postrojbama i siguran sam da svi zajedno odašiljemo poruku zajedništva i snage lijepe naše, koja će predsjedavati istom tom Europom u koju smo utkali svoje ime- zaključuje Matejčić, koji će predvoditi Kravat pukovniju na mimohodu vojno-povijesnih postrojbi u subotu, a koji će oko 17 sati krenuti na čelu s Kravat pukovnijom od Alkarskih dvora, na trkalište, gdje će se u 17,30 održati čoja.

Grad Zagreb
Hrvatska
Zanimljivosti