Borba za četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Pobjeda protiv Mađarske hrvatskim rukometašicama donosi i olimpijske kvalifikacije

Ako Hrvatska sutra od 18 sati u zadnjem kolu pobijedi Mađarsku, Švedska ne smije izgubiti od Crne Gore da bi se hrvatske rukometašice plasirale u četvrtfinale
Croatia vs China Jozo Cabraja / kolektiff

Pred hrvatskom ženskom rukometnom reprezentacijom zadnja je utakmica glavne faze na Svjetskom prvenstvu u Göteborgu – dvoboj protiv Mađarske u ponedjeljak, 11. prosinca u 18 sati. Pobjeda bi hrvatskim rukometašicama donijela ostanak u borbi za četvrtfinale, ali i osiguranje olimpijskih kvalifikacija.

Ako Hrvatska sutra od 18 sati u zadnjem kolu pobijedi Mađarsku, Švedska ne smije izgubiti od Crne Gore da bi se hrvatske rukometašice plasirale u četvrtfinale. Ako pak Hrvatice protiv Mađarica osvoje bod, za plasman u četvrtfinale trebala bi im pobjeda Švedske nad Crnom Gorom. Crnogorke pobjedom nad Švedskom prolaze u četvrtfinale s prvog mjesta u skupini 1, bez obzira na rezultat Hrvatske i Mađarske jer bi Švedska bila druga.

-Igramo s Mađaricama, koje ne mogu u četvrtfinale, ali bi pobjedom protiv nas izborile olimpijske kvalifikacije. Dakle, i one imaju veliki motiv, igraju potpuno drugačije od Crnogorki, brze su i igraju na polukontre- kazao je hrvatski izbornik Ivica Obrvan.

Mađarska je jedna reprezentacija koja je propustila samo jedno Svjetsko prvenstvo u povijesti, a ovo je podsjećamo 26., i pri tome je osvojila čak devet medalja, te je reprezentacija koju treba uzeti s puno respekta i poštovanja. Mađarska bi bila jedna od najmlađih ekipa ovog Svjetskog prvenstva, s prosjekom od 25 godina i 11 mjeseci, ali je i porazom od Švedske ostala bez prilike za četvrtfinale.

Hrvatska i Mađarska do sada su na velikim natjecanjima igrale sedam puta. Hrvatska je slavila u četiri susreta i to sve na europskim prvenstvima, a od tri poraza, dva su bila na svjetskim prvenstvima, te jedan na europskoj smotri.

Hrvatska
Sport