PLENKOVIĆ UPUTIO MOLBU GRAĐANIMA: Sad je trenutak za cijepljenje

Premijer se osvrnuo na usporavanje ritma procjepljivanja jer se u Hrvatskoj u zadnjih tjedan dana broj odraslih osoba koje su se cijepile povećao tek za jedan posto

Marko Lukunić/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je molbu građanima da se cijepe te se osvrnuo na usporavanje ritma procjepljivanja jer se u Hrvatskoj u zadnjih tjedan dana broj odraslih osoba koje su se cijepile povećao tek za jedan posto.

– Ono što bi trebalo biti bolje je ritam cijepljenja, osobito prvom dozom. Molimo sve da se cijepe, sad je trenutak za cijepljenje, sada treba steći imunitet uoči jeseni, poručio je premijer u uvodnom govoru na sjednici Vlade istaknuvši da je u posljednjih tjedan dana postotak procijepljenih porastao za jedan posto.

Objasnio je kako je sada idealan trenutak za cijepljenje s obzirom na turističku sezonu i nove sojeve koronavirusa. Građane je pozvao da iskoriste to što Hrvatska na raspolaganju ima toliko doza cjepiva, pa bi se svi koji se žele cijepiti praktički mogli cijepiti danas.

Plenković je također ocijenio da se epidemiološka situacija nastavlja poboljšavati.

– U zadnjih sedam dana bilo je ukupno 479 zaraženih, što je 3,4 posto od tjednog broja koji smo imali sredinom travnja, istaknuo je.