Plenković osudio napad navijača na policiju: Sport i nasilje ne bi trebali imati poveznicu

Pojasnio je da je riječ o širem fenomenu koji prije svega treba rješavati prevencijom, a potom i kaznenom politikom

Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković izjavio je da sport i nasilje ne bi trebali imati poveznicu, ocijenivši nedopustivim subotnji napad Hajdukovih navijača na policiju.

– Osuđujem svako nasilje, posebno nad pripadnicima hrvatske policije, kazao je premijer u Banskim dvorima, ističući da je napad navijača na policiju na autocesti u subotu navečer “grozan događaj”.

– Siguran sam da će istraga rasvijetliti kako je do toga došlo, ali mi se kao Vlada protivimo osobito bilo kojem nasilju, a naročito nasilju na sportskim natjecanjima. Mislim da sport i nasilje samo po sebi ne bi trebali imati nikakvu poveznicu, kazao je Planković.

Pojasnio je da je riječ o širem fenomenu koji prije svega treba rješavati prevencijom, a potom i kaznenom politikom.

– Možemo vidjeti može li se nešto napraviti postrožavanjem zakonskog okvira, ali ovaj slučaj je bio specifičan i krajnje neuobičajen. Nije mi poznato da je bilo ovako velikoga nasilja kao što se dogodilo u subotu navečer, dodao je.

Na komentar bivšeg splitskog gradonačelnika Ivice Puljka koji kao sukrivca vidi i “stranku osuđenu za korupciju koja kontrolira nogometni savez”, premijer je ustvrdio da “netko tko štiti divljaka” koji je prijetio urednici Slobodne Dalmacije “sada optužuje drugoga”.