Plenković: Odluka Ustavnog suda je očekivana

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković ocijenio je očekivanom odluku Ustavnog suda RH koji je neustavnim ocijenio pitanja Mostovih referendumskih inicijativa o ukidanju covid potvrda i "stožerokracije"
Zagreb: Andrej Plenković dao je izjavu medijima Tomislav Miletic/PIXSELL

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković ocijenio je očekivanom odluku Ustavnog suda RH koji je neustavnim ocijenio pitanja Mostovih referendumskih inicijativa o ukidanju covid potvrda i “stožerokracije”.

Ustavni sud ranije danas je zaključio da referendumska pitanja iz dviju Mostovih inicijativa o ukidanju covid potvrda i “stožerokracije” nisu u skladu s Ustavom RH.

-Nismo imali pojma kakva će biti odluka- rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a odbacivši teze da je Ustavni sud RH ‘nečija marioneta’.

-Za svakog tko je iole čitao zahtjev za očitovanje o ustavnosti ovakva odluka nije iznenađenje- dodao je Plenković i istaknuo da je Ustavni sud dobro argumentirao i obrazložio odluku.

Ocijenio je i da je cijela priča ispolitizirana, a da su inicijativu predvodili antivakseri.

Za komentare izjava predsjednika RH Zorana Milanovića da Ustavni sud treba ukinuti i da je odluka Ustavnog suda državni udar, premijer Plenković je kratko prokomentirao – „još jedan briljantna umotvorina”.

 

Hrvatska
Politika