Plenković i Bernardić prvi puta na TV sučeljavanju

Prva tema koronavirus

Matija Habljak/PIXSELL

Dvojica najizglednijih kandidata za hrvatskog premijera, predsjednik HDZ-a i aktualni premijer Andrej Plenković i predsjednik SDP-a Davor Bernardić na RTL-u su se po prvi puta u predizbornoj kampanji sučelili “jedan na jedan”, a razgovor su počeli o koronavirusu.

-Niste pobijedili koronu, korona se vratila- rekao je Bernardić Plenkoviću na početku sučeljavanja.

Plenković mu je odgovorio da su u Hrvatskoj zaštitili živote, spasili zdravstveni sustav i gospodarstvo te među prvima pokrenuli mehanizam kriznog odgovora na Covid-19.

-Nikome ne fali ništa u zaštiti od korone- istaknuo je Plenković.

Na početku sučeljavanja Bernardić je na pitanje voditeljice odgovorio da se dosad nije testirao na koronavirus jer nije bio u kontaktu sa zaraženim osobama.

-Nakon današnjeg dana ću se testirati jer ću provesti dva sata u studiju s gospodinom Plenkovićem koji je po svim pokazateljima vjerojatno visokorizična osoba- dodao je.

Plenković je Bernardiću odgovorio kako mu je drago što se Bernardić okuražio i došao na sučeljavanje te podsjetio kako je Milanović 2016. došao na sučeljavanje u pretkampanju.

-Vi te hrabrosti niste imali- rekao je i istaknuo kako se četiri puta testirao i da je zadnji test napravio danas vodeći računa o zdravlju voditeljice i Bernardića.

-I ovaj je negativan tako da Bernardić može biti miran- rekao je Plenković.

Plenković i Bernardić u emisiji “RTL Duel”, koja će trajati 120 minuta, odgovaraju na pitanja o trenutnoj situaciji s koronavirusom, o predizbornim programima i prvim koracima koje će poduzeti ako osvoje vlast.

Večerašnje sučeljavanje provodi se u koordinaciji sa Službom za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.