„Plavi vulkan“ na Kajzerici kao rješenje Hrvatskog nogometnog doma i nacionalnog stadiona

180714_nacionalni-stadion-2

Projekt “Plavi vulkan” arhitekta Hrvoja Njirića na Kajzerici trebao bi, po najavama gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, postati Hrvatski nogometni dom i nacionalni stadion za koji će grad Zagreb za pripremu i izgradnju izdvojiti 70 posto sredstava.

-Mi nismo Rusija i ne trebaju nam stadioni kakve je Putin izgradio za Svjetsko nogometno prvenstvo. Naši nogometaši su svojim rezultatima zaslužili nacionalni stadion i ja ću čim se ova euforija oko dočeka smiri pozvati predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednika HNS-a Davora Šukera da sjednemo i dogovorimo se oko izgradnje stadiona- rekao je gradonačelnik Bandić.

Kapacitet stadiona bio bi 35 tisuća mjesta, a njegova cijena bila bi između 100 i 120 milijuna eura. Grad Zagreb za ovu bi investiciju osigurao 70 posto troškova, uključujući i 30 posto troškova zemljišta.

-Naš projekt bi sada radili s 35 000 sjedećih mjesta i on bi sa svojom plavom kupolom bio jedan od zaštitnih znakova Zagreba. Ja pozivam HNS da dio sredstava koje je dobila reprezentacija na Svjetskom prvenstvu uloži u rekonstrukciju stadiona na Poljudu i onda bi Hrvatska imala dva vrhunska stadiona za velike nogometne priredbe- izjavio je Hrvoje Njirić.

Milan Bandić je kazao da nacionalni stadion može biti samo u glavnom gradu, te je izrazio uvjerenje da će premijer Plenković i Davor Šuker prihvatiti njegov prijedlog.

-Ako neki drugi grad ponudi uvjete kao Zagreb neka se slobodno tamo gradi nacionalni stadion, a mi ćemo onda ova sredstva utrošiti u neke druge projekte- zaključio je Bandić.

Projekt Hrvatski nogometni dom – nacionalni stadion 2018. pogledajte OVDJE. (HINA)

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo