Oglasio se i Matija Posavec

Platforma Sjever otkrila koga će podržati u formiranju vlade

Nezavisna platforma Sjever na izbore u 3. izbornoj jedinici izlazi samostalno
Međimurska županija predstavila je turističke rezultate u 2023. na svom području Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nezavisna platforma Sjever na izbore u 3. izbornoj jedinici izlazi samostalno, a njezin predsjednik međimurski župan Matija Posavec poručio je da će, ako bude prilike i potrebe, njegova platforma podržati vladu ljevice.

-Na izbore idemo čisto, onako kako smo funkcionirali do sada, a to je snažna zaštita interesa sjevera Hrvatske kao najproduktivnijeg, najinovativnijeg i najrazvijenijeg hrvatskog kraja, kojeg do sada nijedna Vlada nije mazila ni podržavala u onoj mjeri u kojoj zaslužuju ovi građani- ustvrdio je Posavec, koji je poručio kako se u ‘ustavno-pravne forme ne želi miješati’.

-To miješanje karata i reakcija javnosti koja je bila evidentna od petka nadalje, će sasvim sigurno motivirati veći izlazak birača na izbore. Veći izlazak sasvim sigurno daje tim izborima veći demokratski legitimitet i s te strane je to dobro- smatra Posavec.

Odgovarajući na novinarska pitanja Posavec je otkrio i koga bi prije podržao – Andreja Plenkovića ili Zorana Milanovića.

-Ako bude prilike, ako bude potrebe, ako bude mogućnosti, Nezavisna platforma Sjever podržat će vladu ljevice- zaključio je Posavec.

Aktualno
Hrvatska
Politika
Regija