Petra Škrobot jedina gradonačelnica Zagrebačke županije

Samobor je sinoć prvi puta u svojoj povijesti dobio ženu na čelu grada

Samobor je sinoć prvi puta u svojoj povijesti dobio ženu na čelu grada. Ta je čast pripala Petri Škrobot, koja je u drugom krugu izbora s 1556 glasova više pobijedila uzdanicu dosadašnjeg gradonačelnika Kreše Beljaka Željka Staneca, čime je postala jedina gradonačelnica Zagrebačke županije. Iako je u politiku ušla tek u veljači ove godine, Samoborci su prepoznali njezinu želju da probudi Samobor, za koji je u više navrata istaknula kako spava 12-godišnji san.

Petra Škrobot, izbornu je noć završila s 8 635 glasova, naspram 7079, koliko je dobio Stanec. Takvim raspletom, FOKUS je postao vodeća stranka u Samoboru, jer uz gradonačelnicu imaju 8 vijećnika, te su im za većinu u Gradskom vijeću potrebne još tri ruke.

-Hvala Vam! Apsolutno svakome tko je danas odlučio izaći i iskoristiti svoje pravo da kaže kako želi da Samobor izgleda “sutra”. Hvala Vam! Svakome od Vas koji je odlučio izaći i odlučiti da Samobor “sutra” može i mora bolje nego Samobor “jučer”. Svi Vi koji niste glasali za promjene, bit ćete mi motiv da greške smanjim na minimum i da Vas uvjerim da ste bili u krivu. Danas slavimo, a već sutra krećemo raditi. Hvala Vam!- poručila je nova gradonačelnica putem Facebooka.

Uz Petru Škrobot, na čelnim pozicijama u zagrebačkoj županiji bit će još dvije žene; Brankica Benc u Rakovcu te Ljubica Ambrušec u Gradecu.