Petek o uvođenju novog modela gospodarenja otpadom: Nema uvjeta za primjenu odluke u srpnju

Najavio je kako će SDP na sjednici u četvrtak od Gradske uprave zatražiti izvješće o aktivnostima i pripremi za uvođenje nove odluke o gospodarenju komunalnim otpadom

Emica Elveđi/PIXSELL

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek kritizirao je gradsku vlast zbog nepripremljenosti infrastrukture tvrdeći da trenutno nema uvjeta za uvođenje novog sustava prikupljanja komunalnog otpada najavljenog za 1. srpnja.

– Ako vrećice nisu dostupne, ako nema dozvola za bokseve, ako nema sporazuma Čistoće i stanara, nema uvjeta za primjenu nove odluke, istaknuo je Petek na konferenciji za medije Kluba SDP-a u Gradskoj skupštini.

Najavio je kako će SDP na sjednici u četvrtak od Gradske uprave zatražiti izvješće o aktivnostima i pripremi za uvođenje nove odluke o gospodarenju komunalnim otpadom. Poručio je da trenutno, pet tjedana prije tog roka, ima mnogo problema u pripremi za uvođenje novog sustava, rekavši da “vrećice nisu niti tiskane, a kamoli u distribuciji” te da tipizirani boksevi tek trebaju biti postavljeni.

– Morat će se dogoditi odgoda, a ta odgoda je oko 30 milijuna kuna mjesečno manje za Holding, istaknuo je Petek te podsjetio da je novi sustav uvršten u plan poslovanja Holdinga, a da će odgoda smanjiti mogućnost da Holding posluje kako je planirao.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac poručio je kako ta stranka, kao koalicijski partner vlasti, želi vidjeti rješenja.

– Kao partneri i kao građani, pozdravljamo i pomažemo svaku reformu, ali ne želimo da ta reforma bude prevaljena na leđa građana, poručio je Gotovac i vladajućima ponudio pomoć u pronalaženju najboljih rješenja.