PETAR DELIĆ, voditelj Škole nogometa NK Sesvetski Kraljevec: 300-tinjak djece zalog su budućnosti

Posljednjih godina Nogometni klub Sesvetski Kraljevec izrastao je u ozbiljnu nogometnu sredinu

Posljednjih godina Nogometni klub Sesvetski Kraljevec izrastao je u ozbiljnu nogometnu sredinu. Nogometna škola ima 300-tinjak igrača, dok je seniorska momčad prošle sezone osvojila prvo mjesto u 1. Zagrebačkoj nogometnoj ligi te izborila ulazak u 4. NL skupina A. Školu nogometa ljetos je preuzeo Petar Delić, dojučer trener limača, s kojima je osvojio naslov prvaka u svoj ligi bez ijedne izgubljene utakmice (21 pobjeda i pet remija). Bolji pratitelji nogometnih zbivanja na županijskim terenima sjećaju ga se iz Mladosti iz Obrezine i Save (SH) za koje je tresao golove i predstavljao opasnost za suparničke obrane.

-S tom generacijom igrača sam već tri godine. Ja sam imao sreću što mi djeca nisu odlazila te se nakon tri godine osjetio taj rezultatski napredak. On nije najbitniji, no donio nam je zadovoljstvo, jer stvarno smo dobro radili. U toj generaciji je bilo 18 igrača, koji su osvojili uvjerljivo prvo mjesto u svoj ligi- kaže nam Petar Delić, koji se nada kako će se Prva liga otvoriti kako bi djeca koja svojim rezultatima to zasluže i mogla zaigrati u njoj.

Dobar i kvalitetan rad donio mu je ljetos nove izazove te mu je ponuđeno da preuzme vođenje cjelokupne Škole nogometa, što je na koncu i prihvatio, dok će u sezoni pred nama biti zadužen za rad s dvije kategorije mlađih pionira. Inače, Škola nogometa NK Sesvetski Kraljevec ima više od 300 registriranih igrača, a od ove sezone u sklopu kluba djeluje i ženska selekcija, te je uz rad s mlađim uzrastima zahvaljujući Ivani Car formirana i seniorska ekipa.

-Ono čime se svakako ponosimo je školski turnir na kojem sudjeluju škole koje pripadaju Sesvetskom Kraljevcu – Iver i Sesvetski Kraljevec. Naša je želja da od iduće godine u turniru sudjeluju i škole iz Selnice, kako bi privukli još više djece. Upravo to je iznjedrilo ženski ekipu s preko 40 djevojčica u dvije uzrasne kategorije, da bi od ove godine pokrenuli i seniorsku momčad- priča nam Delić, koji nije mogao, a da se ne osvrne na uspjeh seniorske momčadi koja će od sezone 2022./2023. igrati u 4. NL-skupina A.

-Nakon višegodišnjeg sustavnog ulaganja u igrače došlo je do rezultatskog iskoraka. Ima tu i igrača s prvoligaškim pedigreom koji su nam pristupili. Uz kvalitetan rad koji je ja bih se usudio reći bio na trećeligaškom nivou momčad je uspjela osvojiti naslov prvaka. Vjerujem kako u Četvrtoj ligi neće imati problema s ostankom, štoviše bit će to ekipa koja će gravitirati od sredine prema gore- mišljenja je naš sugovornik.

Pripreme za novu sezonu započele su, a kao glavni cilj Škole nogometa nameće se ostanak juniorske i kadetske momčadi u 2. NL, dok je želja da pioniri jednog dana napadnu viši rang od sadašnje 1. A zagrebačke lige.

-Želja nam je dakako svoju djecu što više gurati prema seniorima. Upravo zbog toga treniranje juniorske momčadi povjereno je našem igraču Mariju Bariću iza kojeg je sjajna profesionalna karijera u Hrvatskoj, Belgiji, Grčkoj i BiH-a. Time smo napravili vertikalu da se kvalitetni juniori podižu u seniorsku momčad, kako bi imali što više svojih igrača, Na nama je da samo kvalitetno radimo i rezultati će doći- o ciljevima će voditelj Škole nogometa NK Sesvetski Kraljevec Petar Delić, koji će zajedno s ostatkom ekipe u studenome ponovno organizirati nogometni turnir za najmlađe, koji se prošle godine pokazao kao pun pogodak.