Perkovac otkrio na koga računa za susrete protiv Nizozemske

Na popisu se našlo 20 igrača
goran perkovac Davorin Višnjić/PIXSELL

Novi izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Goran Perkovac objavio je popis od 20 igrača na koje računa za dva kvalifikacijska susreta za Europsko prvenstvo 2024. godine protiv Nizozemske koji će se igrati 8. ožujka u Eindhovenu i 12. ožujka u Osijeku.

U odnosu na reprezentaciju koja je nastupila na Svjetskom prvenstvu u siječnju ove godine na popisu nema vratara Dine Slavića, kružnih napadača Željka Muse, Leona Šušnje i Nikole Grahovca, specijalista za obranu Jakova Gojuna te Luke Šebetića i Lovre Mihića.

Od novih igrača tu su povratnici Marin Šego na vratima, Manuel Štrlek te oporavljeni David Mandić na lijevom krilu. Povratnici na crtu su Ilija Brozović i Veron Načinović. Zdrav je i vraća se na mjesto lijevog vanjskog Tin Lučin. Na poziciji desnog vanjskog su nakon saznanja da Ivana Martinovića čeka operacija, tri nova igrača, Luka Stepančić koji se vratio nakon dvije godine i brojnih operacija, Luka Lovre Klarica i Mateo Maraš. Novo ime je i desno krilo Mario Šoštarić koji je stekao pravo igranja za hrvatsku reprezentaciju 25. siječnja ove godine.

Novi izbornik je kompletirao i stručni stožer reprezentacije. U njemu su Boris Dvoršek kao pomoćni trener te Valter Matošević kao trener vratara.

– Ovo je po mom mišljenju najbolje što Hrvatska u ovom trenutku ima, odnosno najbliže mojoj viziji rukometa koji želim da reprezentacija igra. Kada nam se vrate ozlijeđeni igrači poput Halila Jaganjca i Ivana Martinovića, to će biti okosnica reprezentacije za sve ono što nas čeka u skoroj budućnosti. Kao što znate, imamo jako malo vremena. Praktički nam je na raspolaganju samo jedan trening prije prvog susreta, koji ćemo iskoristiti da se upoznamo i složimo igru za susret protiv Nizozemske u Eindhovenu. To je izuzetno respektabilan suparnik. Mislim da ovoga trenutka igraju najbrži rukomet na svijetu. Bit će to veliki izazov, ali mislim da mi tu prepreku možemo preskočiti. Što se tiče stručnog stožera, odabrao sam dvojicu ljudi, Borisa Dvoršeka kao pomoćnog trenera i Valtera Matoševića kao trenera vratara jer im maksimalno vjerujem. Poznajem njihov rad, oni znaju kako ja funkcioniram i ne sumnjam da će to sve dobro izgledati. Ostatak stručnog stožera je isti i nije bilo potrebe za nekim promjenama, rekao je Perkovac.

Na popisu igrača našli su se tako Marin Šego, Mate Šunjić, Dominik Kuzmanović, Manuel Štrlek, David Mandić, Marin Jelinić, Josip Šarac, Zvonimir Srna, Tin Lučin, Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Igor Karačić, Luka Lovre Klarica, Luka Stepančić, Mateo Maraš , Filip Glavaš, Mario Šoštarić, Marin Šipić, Veron Načinović i Ilija Brozović.

Na popisu rezervi su Dino Slavić, Davor Ćavar, Tomislav Severec, Šime Ivić, Ivan Čupić, Paolo Kraljević, Nikola Grahovac i Karpo Sirotić.

Hrvatska
Sport