Pavao Jozić sanja odlazak na Paraolimpijske igre u Tokijo

Putu u Tokijo Jozić se nada kroz kvalifikacije, jer mu je direktan odlazak izmakao nakon poraza na Europskom prvenstvu u Helsingborgu

Zamjenica župana Nadica Žužak primila je i prigodno nagradila Pavla Jozića, osvajača srebra na Europskom prvenstvu za osobe s invaliditetom održanom u švedskom Helsingborgu.

Pavao je član Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Synergia Samobor i hrvatske reprezentacije za koju nastupa od 2009. godine. Jozić se stolnim tenisom počeo baviti rekreativno zbog zdravstvenih razloga, a od 15. godine igra ga profesionalno.

Nakon velikog broja osvojenih medalja idući cilj mu je odlazak na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

-Porazom u finalu promaknuo mi je direktni plasman na Paraolimpijske igre. Na rang listi zauzimam 20 mjesto i nadam se putu u Tokio kroz kvalifikacije i novoj medalji- izjavio je Pavao, koji je otkrio i dvije rečenice koje ponavlja za vrijeme svakog natjecanja „Ne mislim izgubiti“ i „Moraš voljeti teške stvari“.

Prijemu je nazočio i predsjednik stolnoteniskog kluba Synergia Samobor Viktor Jozić, ujedno i Pavlov otac i trener, koji je rekao da je ovo uspješna sportska priča koja je rezultat puno ulaganja i odricanja.