PALA HSS-OVA UTVRDA: Samobor povjerenje dao Petri Škrobot

Samobor ima novu gradonačelnicu

Facebook Petra Škrobot

Jedna od najčvršćih utvrda HSS-a posljednjih godina bio je Samobor, gdje je od 2009. godine suvereno vladao Krešo Beljak, koji se sada nije odlučio kandidirati za novi mandat. Umjesto njega u izbornu je utakmicu krenuo njegov zamjenik Željko Stanec, koji je bio pobjednik prvog kruga izbora. Uz njega u drugi krug izbora ušla je mlada FOKUS-ova kandidatkinja Petra Škrobot koja će biti gradonačelnica u naredne četiri godine. Svojevrsno je to iznenađenje, ali i potvrda onoga što se već dugo pričalo, kako je Samobor spreman za promjene.

Nakon 98,59 obrađenih biračkih mjesta (70 od 71) Petra Škrobot ima nedostižnu prednost pred svojim protukandidatom. Petra Škrobot dobila je za sada 8217 glasova, a Željko Stanec 6811.

-Hvala Vam! Apsolutno svakome tko je danas odlučio izaći i iskoristiti svoje pravo da kaže kako želi da Samobor izgleda “sutra”. Hvala Vam! Svakome od Vas koji je odlučio izaći i odlučiti da Samobor “sutra” može i mora bolje nego Samobor “jučer”. Svi Vi koji niste glasali za promjene, biti ćete mi motiv da greške smanjim na minimum i da Vas uvjerim da ste bili u krivu. Danas slavimo, a već sutra krećemo raditi. Hvala Vam!- poručila je nova gradonačelnica putem Facebooka.