Iskusni pekari otkrili su što dodaju u tijesto kako bi ono dobilo savršenu teksturu i okus. Riječ je o sastojku koji svatko ima kod
Lazanje su vrsta su široke, ravne tjestenine i one su možda jedna od najstarijih vrsta tjestenine. U kolokvijalnom govoru one su talijansko...
Jednostavna domaća tjestenina od sušene rajčice sa špagetima, maslinovim uljem, češnjakom i sušene rajčice esencija je talijanske kuhinje...
Po uopćenoj i krutoj definiciji kruh je proizvod koji se dobiva miješanjem brašna s vodom, mlijekom, sirutkom, ili nekom drugom tekućinom...
Soparnik je, u stvari, obična pita od blitve, specijalitet iz dalmatinskih Poljica. Datira još iz vremena Turaka. To autohtono hrvatsko...
Krautfleckerl jelo su austrijske, češke i, naravno, hrvatske kuhinje, a nisu mrski ni narodim cijele Europe. Vole ih i Kinezi i ostali...
Kroštule su tako jednostavne da ne mogu biti jednostavnije: tradicionalno slatko pecivo izrađeno od tijesta koje je oblikovano u tanke...
Suho tijesto u nebrojenim inačicama, paštu ili dehidrirano brašno baštinimo od talijanske kuhinje, a korčulaninu Marku Pola, pripisuje se...
Premda su germknedle ili knedle od dizanog tijesta specijalitet miteleuropske gastronomije, a izravno podrijetlo imaju iz Češkoj,...
Tijesto naše svagdašnje Vučeno tijesto je jedan od mitova svakodnevne gastronomije. Najčešće neopravdano se tvrdi kako je tajna dobra...