Stollen je voćni kruh od orašastih plodova, začina i suhog ili kandiranog voća, presvučen šećerom u prahu ili šećerom. To je tradicionalni...
Jedna od ljepših strana dočeka Božića, kad je o pripremi hrane riječ, neprijeporno je činjenica da većinu namirnica možemo pripremiti...
Fish and chips, u prijevodu riba s čipsom ili krumpirićima vruće je jelo koje se sastoji od pržene ribe u tijestu poslužene s čipsom.
Po definiciji brokula je povrće iz porodice kupusnjača kojoj još pripadaju prokulica, kupus, koraba, cvjetača, kelj i druge. Smatra se...
Losos, koja pripada istoj porodici riba kao i pastrve, ima masno meso koje hvale svi, ponajprije zbog visoke razine korisnih omega 3 masnih...
Glavna odlika variva leži u činjenici da se gotovo uvijek priprema od dostupnih sezonskih namirnica (povrća), a temeljnu nutricionističku...
Ono što su Beatlesi u glazbi, to su popularni čupacvi među kolačima – tako jednostavni, istodobno jako dobri. Bezvremenski dobri. Ova...
Jedni kažu da je pizza ono što se nalazi na njoj, jer je nadjev najvažniji pa odabirom namirnica određujemo njenu vrstu. Drugi su skloni
Vrijeme kolinja je iza nas, pa je red na se na stolu nađe hladetina, prema nekim izvorima jelo bogate europske gastro tradicije koje svoje
Gastronomija je, u načelu internacionalna i vrlo demokratična. Ilustrativan primjer za tu tezu je sarma, jelo od miješanog mljevenog ili...
Oslić (lat. Merluccius merluccius) je bijela morska riba iz porodice Merlucciidae. Diljem naše obale ima razne nazive kao što su magarcic,...
Voda plus brašno i sol na vrućem ulju – najkraći je recept za uštipak koji neki imenuju hercegovačkim, drugi sinjskim ili pak ličkim, ovisno
GASTRO: Jesenja musaka s povrćem i gljivama Musaka od antike do danas Mljeveno meso je prva asocijacija kad se spomene musaka za nedjeljni...
Ni par dana nakon završetka uličnog festivala gastronomije i glazbe Gastro Music, u Zagrebu će od danas pa sve do 5. srpnja ljubitelji dobre
Krčma Gabreku 1929 već desetljećima s pravom nosi status kultne samoborske gastro destinacije, mjesta nadaleko čuvenog po svojim...
Beli žganci od krumpira s tropom, krvavice, buncek s dinstanim kiselim zeljem, cvečinknedli ili pak kukuruzna zlevanka… Ne, ne listamo...
Turistička zajednica grada Samobora izdala je novi gastro vodič na hrvatskom i engleskom jeziku. Gastronomija i turizam prirodno su...
Juha od dvadeset vrsta gljiva, fazani, tjestenina od maslačka i jagode sa samoborskim bermetom delicije su kojima će danas na HTV1 u 21 sat
U dane vikenda u zagrebačkoj Esplanadi održana je sada već tradicionalna manifestacija VINOcom. Zemlja partner ovogodišnjeg međunarodnog...