Domaćin je Zadar

Ovogodišnji “Gem Set Hrvatska” održat će se 16. i 17. srpnja

Prikupljat će se sredstva za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta za djecu u OŠ Petar Zoranić u Stankovcima
donna vekić Sanjin Strukić/PIXSELL

Ovogodišnje, treće izdanje humanitarno-sportskog spektakla “Gem Set Hrvatska”, kojega organizira Zaklada Marin Čilić, održat će se 16. i 17. srpnja na terenima Športskog centra Višnjik u Zadru, a prikupljat će se sredstva za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta za djecu u OŠ Petar Zoranić u Stankovcima.

Domaćinu Marinu Čiliću pridružit će kolege tenisači Mate Pavić, Nikola Mektić, Borna Gojo i tenisačica Donna Vekić, a uz njih će sudjelovati bivši hrvatski nogometni reprezentativci Eduardo da Silva, Šime Vrsaljko i Danijel Subašić, trofejna veslačka braća Valent i Martin Sinković, košarkaši Ivica Zubac, Dario Šarić, Andrija Stipanović, Ante Žižić i Zoran Planinić, zlatna olimpijska tekvandoašica Matea Jelić, skijaš Filip Zubčić, stolnotenisač Andrej Gaćina, rukometaši Manuel Štrlek, Ivano Balić i Luka Cindrić, karataš Anđelo Kvesić, vratarica hrvatske ženske nogometne reprezentacije Doris Bačić te odbojkaš Igor Omrčen.

Glavna misija ovog jedinstvenog projekta, osim izgradnje igrališta, darivanje je djeci mjesta za sigurnu i bezbrižnu igru, usvajanje zdravih navika i edukacija o važnosti tjelesne aktivnosti već u predškolskoj dobi. Sport ne utječe samo na fizičke i zdravstvene aspekte razvoja već putem njega šire se razne poruke mira, prijateljstva i jednakosti među ljudima što je ključna poruka projekta.

Prvog dana će Marin Čilić s nekoliko sportaša i okupljenom djecom ispred crkve svetog Donata zaigrati tenis od 18 do 20 sati, dok će drugog dana od 14 do 23 sati na platou bazena ŠC Višnjik biti organizirane edukativne radionice za djecu i niz različitih promotivnih i zabavnih aktivnosti za cijelu obitelj, a neke od tema koje se provlače su briga o sebi i prirodi te održivost.

Središnji do manifestacije će se odvijati u nedjelju 17. srpnja od 19 do 21 sati na središnjem teniskom terenu ŠC Višnjik.

Događanja
Hrvatska