Ovoga tjedna na Saboru interpelacija o saniranju posljedica potresa i obnovi

Hrvatski sabor sutra nastavlja redovnu sjednicu

Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski sabor u srijedu nastavlja sjednicu raspravom o prijedlogu Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, koji je i prije nego je došao na dnevni red izazvao oštru kritiku saborske oporbe.

U srijedu će zastupnici raspraviti i prijedlog saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu skrbi da se 1. ožujka proglasi “Danom podizanja svijesti o endometriozi u Hrvatskoj”.

U četvrtak je na dnevnom redu plan usklađivanja zakonodavstva Hrvatske s pravnom stečevinom Europske unije za 2023., kojim se predviđa donošenje ukupno 35 zakona i oporbena interpelaciji o radu Vlade vezano uz obnovu od potresa.

Riječ je o interpelaciji o saniranju posljedica potresa i obnovi koja je na inicijativu SDP-a na dnevni red uvrštena još 2021., no kako su svi problemi od tada još uvijek aktualni oporba ju je sada odlučila “pogurati” na raspravu prikupivši 30 potpisa.

O prijedlogu nacionalne strategije djelovanja na području ovisnosti za razdoblje do 2030. zastupnici će raspravljati u petak, a tjedan će zaključiti raspravom o konačnom tekstu izmjena Zakona o osiguranju radničkih tražbina.