Ove su obitelji u Pušći imale najljepšu okućnicu tijekom blagdana

Najboljima je nagrade uručio načelnik Filip Bernardić

Šest obitelji s područja općine Pušća primio je načelnik Filip Bernardić i uručio im nagrade za najljepše ukrašene okućnice tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana. Početkom prosinca iz Općine su najavili ovu akciju i pozvali sve da prijave svoju ili susjedovu okućnicu. U danima između Božića i Nove godine komisija je obišla prijavljene lokacije i donijela svoj konačan sud, a podjela nagrada bila je završni čin.

-Kad se krenulo s kićenjem došao sam na ideju da bi se tim ljudima trebalo nekako zahvaliti. Cilj mi je bilo potaknuti natjecanje unutar mještana u uređenju okućnica. Prvotno smo zamislili dati jednu nagradu, ali kada smo obišli sve okućnice i vidjeli koliko truda je uloženo, odlučili smo nagrade dati svima koji su bili prijavljeni. Nadam se da će svi nastaviti i iduće godine, a da će se mnogi i priključiti- rekao je dodjeljujući poklon bonove načelnik Filip Bernardić.

Nagrađeni su zadovoljni što se prepoznao njihov trud i uvjereni su kako će idućih godina sve više mještana krenuti u još jače kićenje i uređivanje okućnica, a to će onda biti novi izazovi za općinsku komisiju. Ove godine komisija je presudila ovako: 1. mjesto – obitelj Čubela, 2. mjesto – obitelj Vicković, 3. mjesto – obitelj Golub, 4. mjesto – obitelj Tomorad, 5. mjesto – obitelj Knežević, 6. mjesto – obitelj Firšt.