Ova aplikacija omogućuje vam da pronađete najjeftinije gorivo

Aplikacija nudi vrlo jednostavan i aktualan pregled cijena naftnih derivata, ali i točnu lokaciju benzinskih postaja s najjeftinijim gorivima

U vrijeme kada cijene goriva na benzinskim postajama divljaju i čini se da se tom rastu i padovima cijena ne nazire kraj, projekti poput ovoga doista dobivaju ne posebnom značaju. Iza ovoga projekta stoji Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (nekad Ministarstvo zaštite okoliša i energetike), a njegov je cilj dodatna zaštita potrošača i poticanje tržišnog natjecanja, piše Bug.hr.

Sama aplikacija omogućuje vrlo jednostavan i aktualan pregled cijena naftnih derivata, ali i točnu lokaciju benzinskih postaja s najjeftinijim gorivima i to ovisno o lokaciji korisnika pa je tako lako odlučiti na kojoj crpki natočiti gorivo (i kada).

Putem aplikacije (koju možete preuzeti OVDJE) i web portala moguće je doznati informacije o više od 130 obveznika dostave informacija o cijenama goriva, a moguće je pretraživati više od tisuću postaja na teritoriju RH. Uz cijene goriva, tu su i druge uslužne informacije o samim benzinskim postajama pa je lako doznati što je na kojoj postaji još dostupno (autopraonica, mjenjačnica, trgovina, kafić i slično).

Iz aplikacije je moguće pokrenuti navigaciju do željene benzinske postaje (oslanja se na Mapbox), tu je i grafički prikaz kretanja cijena goriva, mogućnost pretraživanja i filtriranja dostupne baze prema vrsti goriva ili udaljenosti benzinske postaje od trenutačne lokacije, ali i prema nizu drugih parametara. Bilo kako bilo, ovo je aplikacija koju u ovo vrijeme čestih promjena cijena goriva itekako vrijedi imati pri ruci, a i posve je besplatna.