Otvorena najpoželjnija plaža u Zagrebu – započelo 5. More knjiga

Neobične instalacije na zagrebačkom Zrinjevcu posljednjih nekoliko dana plijene pažnju slučajnih prolaznika, koji nisu mogli odoljeti da na trenutak zastanu i dive se veličanstvenim meduzama. Za one koji to nisu znale, meduze su dijelom scenografije ovogodišnjeg Mora knjiga – manifestacije nastale u organizaciji izdavačke kuće Lumen s ciljem promocije knjige i čitanja.

Vrijeme je da pripremite kremu za sunčanje jer će počevši od danas pa sve do 14. srpnja, Zrinjevac postati najpoželjnija plaža u gradu, gdje posjetitelje očekuju brojni književni susreti, promocije, radionice, filmske projekcije na otvorenom, druženje pod zvijezdama i još mnogo toga. U ponudi je, također velik broj naslova na hrvatskom i engleskom jeziku, koje posjetitelji mogu listati dok ispijaju koktele u ležaljkama ovogodišnje intergalaktične plaže, koju autorski potpisuje umjetnik Mario Miše.

Važan segment manifestacije i ove su godine aktivnosti u sklopu kampanje za promicanje čitanja djeci “Čitaj mi” uz književnu teoretičarku Mariju Ott Franolić, dok od ostalih događanja možemo istaknuti predstavljanje naslova “Vatra i krv”, nove knjige autora omiljenog serijala “Pjesma Leda i Vatre” G. R. R. Martina, kao i udžbenika Mirele Holy “Agencije za odnose s javnošću” i “Televizijski program” Damira Matkovića o proizvodnji i razvoju televizijskog sadržaja. Također, organizatori su pripremili opuštajući glazbeni program za koji se brine DJ Hrwoe i Harry Gustavson trio te prigodne popuste za džep svakog bibliofila.

Više nego dovoljno razloga da posjetite ovu neobičnu gradsku oazu, koja svoju pješčanu plažu otvara svakim danom od 10 do 24 sata.