Otvoren varaždinski Advent i Ledena čarolija

Advent traje gotovo 45 dana i vjerujem da će svi uspjeti pronaći nešto za sebe
df2-9388_63832407d23f2_700xr Grad Varaždin

Ovogodišnji Advent u Varaždinu održava se na osam lokacija i nudi više od 110 različitih programa, a službeno je otvoren u subotu kao i Ledena čarolija na više od 1.300 kvadrata ledenih površina.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj naglasio je na otvorenju kako se nada da će tijekom trajanja Adventa grad vikendima biti pun kao što je to bilo na Špancirfestu i na lanjskim adventskim događanjima, kada je na adventu bilo 150.000 posjetitelja. Adventski programi odvijat će se na pet trgova, imamo Kuću Djeda Mraza i cijelu gradsku jezgru oživljenu za vrijeme Adventa, praktički kao i za vrijeme Špancirfesta. Špancirfest traje 10 dana, Advent traje gotovo 45 dana i vjerujem da će svi uspjeti pronaći nešto za sebe, rekao je Bosilj.

Ovogodišnji Advent u Varaždinu donosi i neke novitete, primjerice u Palači Patačić održat će se 25 kreativnih ekološko-edukativnih radionica koje su do kraja godine popunjene. Uz Kuću Djeda Mraza kroz koju je lani prošlo 15.000 posjetitelja, ovogodišnja atrakcija je i vrtuljak s konjićima na varaždinskom Korzu, a organizatori su pripremili i bogat glazbeni program.

Uoči službenog otvorenja Adventa, gradonačelnik Bosilj pred varaždinskom je Katedralom upalio prvu adventsku svijeću rekavši da se u vrijeme Adventa (Došašća) uvijek osjeća neka drugačija, posebna atmosfera zajedništva, solidarnosti, odgovornosti i brige za druge.

-Božić je najveći kršćanski blagdan, ali duh Božića upućuje sve nas da budemo bolji jedni prema drugima, da damo svoj doprinos i djelujemo u korist društva kao cjeline. Svojim djelima pokazujemo i odražavamo ono što jesmo- poručio je Bosilj.

Hrvatska
Ostalo
Regija