Otvoren ovogodišnji Europski tjedan sporta

Na Europskom trgu u Zagrebu, otvoreno je ovogodišnje izdanje Europskog tjedna sporta. Inače, ETS je nastao na inicijativu Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti, koja je usmjerena na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim dobitima.

Događanje se održava po peti puta, dok je glavna tema kampanje i dalje “#BeActive”. Europski tjedan sporta započeo je utrkama na pet i deset kilometara, a u kojima je sudjelovalo više od 500 građana.

Otvorenju je nazočio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u društvu ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek i ministara uprave te rada i mirovinskog sustava, Ivana Malenice i Josipa Aladrovića.

– Bavljenje sportom usađuje vrijednosti prijateljstva, fair playa, poštenja, timskoga duha, rada, ustrajnosti, upornosti, a ujedno je i put koji stvara dugotrajna neraskidiva prijateljstva, rekao je u svom obraćanju premijer te srčano pozdravio sudjelovanje velikog broja djece i osoba zrelije životne dobi.

Za ovu je prigodu Europski trg pretvoren u veliko sportsko igralište, na kojem su se predstavili olimpijski i paraolimpijski sportovi, dok su se građani mogli okušati u nogometu i košarci, upoznati se s ponudom sportskih klubova i fitness centara, ali i napraviti prve korake uz vodstvo profesionalnih trenera. Također, na Tuškancu je održan košarkaški turnir za djecu, a na Šalati turnir u futsalu, dok će poseban tematski dan biti posvećen vježbanju u školama i na radnom mjestu.