Otvoren natječaj za prodaju poslovnih prostora u državnom vlasništvu

Ministarstvo državne imovine objavilo je natječaje za prodaju 41 poslovnog prostora u državnom vlasništvu, čije ukupno tražene početne cijene prelaze 10 milijuna kuna, a traži i zakupce deset prostora, na što se zainteresirani mogu javiti do 7. srpnja odnosno 23. lipnja
JN-PP-1-20-Nova-cesta-66-1 Ministarstvo državne imovine

Ministarstvo državne imovine objavilo je natječaje za prodaju 41 poslovnog prostora u državnom vlasništvu, čije ukupno tražene početne cijene prelaze 10 milijuna kuna, a traži i zakupce deset prostora, na što se zainteresirani mogu javiti do 7. srpnja odnosno 23. lipnja.

Većina poslovnih prostora i za prodaju i za zakup je u Zagrebu, a prodaju se i zakupljuju po principu viđeno-kupljeno/zakupljeno pri čemu iz Ministarstva ističu da se ponude neće razmatrati nakon naznačenih rokova te da će se pri otvaranju poštovati sve epidemiološke mjere. Također, ponude mogu slati hrvatski državljani i državljani zemalja koje čine Europski gospodarski prostor i s kojima Hrvatska ima ugovor o reciprocitetu stjecanja nekretnina.

Najviše poslovnih prostora – 20, je u Zagrebu i to u središtu grada, potom u Osijeku osam, Karlovcu šest, četiri u Rijeci, te poneki u Puli, Labinu i drugdje. Među zagrebačkim prostorima početne cijene se kreću od 38,3 tisuće kuna za garaže od 12,5 metara četvornih što je ujedno najniža cijena među svim prostorima koje država prodaje, do 721 tisuće kuna za 77 metara kvadratnih uličnog prizemlja.

Za zakup deset poslovnih prostora javni poziv koji provodi tvrtka Državne nekretnine otvoren je do 23. lipnja do 12 sati. I u tom je pozivu najviše prostora u Zagrebu, šest, te po dva u Splitu i Osijeku.

Hrvatska
Ostalo