Otkazi u Holdingu politički revanšizam? Herman tvrdi: Na popisu je dosta HDZ-ovaca

Herman je rekao i da je neugodno iznenađen stavom sindikata koji su najavili da "političkim kadrovima" neće pružiti pravnu podršku u najavljenim tužbama Holdinga
mislav herman Marko Lukunić/PIXSELL

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman ocijenio je da su otkazi u Zagrebačkom holdingu čisti “politički revanšizam”, dodavši da se na popisu od 500-tinjak imena radnika koji predstavljaju višak nalazi i dosta članova njegove stranke.

– Ima dosta naših uvaženih članova koji su doista dali svoj obol u Zagrebačkom holdingu. Tu nema nikakvog restrukturiranja, ovo je čisti politički revanšizam, poručio je Herman na konferenciji za medije u stanci sjednice Gradske skupštine.

Ocijenio je da je u Holdingu, koji sa sindikatima završava socijalni dijalog oko utvrđivanja viška radnika, stanje alarmantno, a da je nova gradska uprava objavom popisa pokazala svoje “ideološko, retrogradno, regresivno, sektaško lice”.

Komentirajući najave nekih sindikata da “političkim kadrovima” neće pružiti pravnu podršku u najavljenim tužbama Holdinga, Herman je rekao da ga je neugodno iznenadio takav stav sindikata.

– Ono što sam smatrao do sada, jest da je poslanje svakog sindikata čuvanje radnih mjesta. Neugodno sam iznenađen da su se sindikati ovako olako izjasnili, a moram istaknuti i da nikoga od čelnika sindikata nema na famoznim popisima, rekao je Herman.

Matić: Na popisu viška u Holdingu završio sam greškom

Zastupnik Zelene liste Nenad Matić, koji radi u Robnim terminalima, potvrdio je da se i on sam nalazi na popisu viškova radnika, no poručio je da se sigurno radi o nekoj greški.

– Ja sam magistar znanosti, otac troje djece, hrvatski branitelj, voditelj sam poslovne jedinice Slobodna zona koja ima 13 milijuna kuna godišnje, i sigurno je što se tiče otkaza neka greška, izjavio je Matić.

Istaknuo je da je prije nego što je informacija izašla o medije, dobio informaciju da se nalazi na popisu, ali i dodao da mu, prema zakonskim kriterijima, nisu dodani svi bodovi koji su trebali biti dodani.

Poručio je i da je popis viškova “dosta širok”, a da su na njemu i drugi voditelji poslovnih jedinica u Robnim terminalima, pa se u njegovom slučaju ne može reći da je riječ o eventualnom političkom revanšizmu.

Grad Zagreb
Hrvatska
Politika