Osnovna škola Ivanja Reka primila svojih prvih 272 učenika

Novu školsku godinu Zagreb započinje bogatiji za još jednu osnovnu školu. Naime, svoja je vrata učenicima po prvi puta otvorila OŠ Ivanja Reka, 110. po redu osnovna škola na području Grada.

U izgradnju nove obrazovne ustanove uloženo je preko 96 milijuna kuna, a sastoji se od 16 učionica s pratećim kabinetima, trodijelne sportske dvorane, knjižnice, učeničkog kluba, blagovaonice te vanjskog prostora s igralištima i vrtom. Također, u sklopu škole organiziran je i program produženog boravka u dvije odgojno-obrazovne skupine za 36 đaka od 1. do 4. razreda.

U ovu godinu, OŠ Ivanja Reka ulazi sa sveukupno 272 učenika, koji će školu pohađati u jednoj smjeni raspodijeljeni u osam odjela razredne i isto toliko predmetne nastave. Otvorenju škole nazočio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je ovom prilikom istaknuo da će brojni učenici koji su svakodnevno putovali na nastavu u OŠ Frana Krste Frankopana i OŠ Žitnjak sada to moći raditi u blizini svojih domova, a time će se ujedno roditeljima olakšati organizacija svakodnevnog života te usklađivanje s ostalim obiteljskim i društvenim obvezama.