Osnovna škola Antuna Augustinčića od sljedećeg tjedna spremna za nastavu

Nakon potresa koji je krajem prošle godine nanio velike štete u Zaprešiću, ovih dana polako se svode računi, a neki objekti privode se svrsi
143458376_4002896616388770_6272596812923408537_n

Nakon potresa koji je krajem prošle godine nanio velike štete u Zaprešiću, ovih dana polako se svode računi, a neki objekti privode se svrsi. Tako je dovršena obnova Osnovna škola Antuna Augustinčića koja je imala ozbiljne posljedice, ali srećom bez statičke ugroze, a gradilište gdje će se preseliti Centar za mladež i dosadašnji njihov prostor u koji je uselio općinski sud i katastar, obišao je gradonačelnik Željko Turk sa suradnicima.

Budući da je zgrada suda i gruntovnice neuporabljiva, u Gradu Zaprešiću brzo su morali pronaći rješenje za službe koje su za sugrađane prijeko potrebne. Tako su današnji CeZaM Zaprešić preselili na Športsko-rekreacijski centar, točnije u bivši Goldfinger, a sud i gruntovnu uselili u njihove prostore u Ulici Pavla Lončara 2, objasnio je Alan Labus, zamjenik gradonačelnika Zaprešića. Privremenim rješenjem zadovoljna je Klaudija Devčić Majerić, voditeljica CeZaM-a Zaprešić, istaknuvši kako trenutno imaju izazove jer rade na nekoliko lokacija, ali se vesele novom prostoru i pokušat ćemo ga urediti i prilagoditi različitim dobnim skupinama i potrebama.

O sanaciji OŠ Antuna Augustinčića govorili su gradonačelnik Željko Turk, zamjenik gradonačelnika Alan Labus, ravnateljica OŠ Antuna Augustinčića Danijela Adžijević, te izvođač radova i vlasnik Obrta Mihaliček Stjepan Mihaliček. Mihaliček je istaknuo kako škola nije statički bila ugrožena, ali su bili oštećeni pregradni zidovi koje su učvrstili na način da su radili s geo mrežom i s novom tehnologijom koja se koristi isključivo za sanaciju zidova od potresa, uništene sanitarije su zamijenili, tako da je škola sigurna za boravak djece u njoj. Zamjenik gradonačelnika Alan Labus informirao je javnost da se učenici od ponedjeljka vraćaju u OŠ Antuna Augustinčića, te je izrazio uvjerenje kako će se u novoobnovljenim prostorima, koji su sada i bolji no što su bili, učenici ugodno osjećati, kao i njihovi nastavnici.

-Ono što je danas najvažnije reći je da je Osnovna škola Antuna Augustinčića spremna od sljedećeg tjedna za nastavu. Nakon što je škola u potresu dobila zelenu naljepnicu s određenim preporukama što napraviti, dakle nije bila statički ugrožena, odmah smo u skladu sa zakonom u hitnim situacijama angažirali Obrt Mihaliček kako bi krenula sanacija i kako bi u što je moguće kraćem vremenskom roku školu doveli u stanje apsolutne uporabljivosti i saniranosti. Riješili smo pitanje i tople vode u svim sanitarnim čvorovima te omogućili početak nastave u školi za nekoliko dana- rekao je Turk.

Ravnateljica Adžijević priznala je kako joj je u početku izgledalo nemoguće da se škola može tako dobro i brzo sanirati, ali boraveći cijelo vrijeme u školi vidjela je kako je ogroman broj radnika angažiran u dvije smjene i sve su uspješno odradili.

-Zapravo sam jako vesela što se naša djeca od ponedjeljka, 1. veljače mogu vratiti u svoje školske klupe, u svoje učionice sa svojim učiteljicama i nadam se da će se uskoro vratiti apsolutno svi da ova škola bude ono što je, a to je škola puna đaka- istaknula je Adžijević.

Gradonačelnik je obišao i bivši prostor CeZaM Zaprešić u koji se uselio sud i katastar, a to su životne službe za funkcioniranje grada. DA se, kojim slučajem, nije pronašao prostor za sud, lako je moguće da bi Zaprešić bez suda ostao nakon što je prije 17 godina sud u Zaprešiću otvorio svoja vrata. Zalaganjem gradonačelnika i svih gradskih službi, djelatnici suda i nadalje svoje usluge građanima zaprešićkog kraj, umjesto u Samoboru i Novom Zagrebu, odrađuju u Zaprešiću.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija
Zaprešić