Osnovano trgovačko društvo Poduzetnički centar Ivanić-Grad d.o.o.

Vijećnici Gradskog vijeća Ivanić-Grad ekspresno su odradili 18. sjednicu u ovome sazivu. Većim dijelom na dnevnom su se redu nalazile tehničke točke, koje su bez prevelikih rasprava i usvojene.

Jedna od važnijih točaka bilo je polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika Javora Bojana Leša za razdoblje od srpnja do prosinca. Gradonačelnikovo izvješće podržano je s 12 glasova za, dok su dva vijećnika ostala suzdržana. Također, donijeta je odluka o Programu raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Grad Ivanić-Grad.

-Nakon što je plan prošao javnu raspravu, te nakon što je prihvaćen na ovom Vijeću sada ide na Ministarstvo poljoprivrede i nadam se da ćemo vrlo brzo dobiti zelen svjetlo za raspisivanje natječaja za državnu zemlju na koju će naši poljoprivrednici i OPG-ovci moći aplicirati- kazao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Vijeće je između ostaloga donijelo i odluku kojom je osnovano trgovačko društvo Poduzetnički centar Ivanić-Grad d.o.o..

-Ta će se tvrtka baviti daljnjim razvojem inkubatora. Ono što mene raduje je da na dnevnoj i tjednoj bazi dolaze upiti tako da ćemo sam inkubator vrlo brzo i popuniti, čime će on i opravdati ovu investiciju- zaključio je gradonačelnik Leš.

Nakon dvorane u Posavskim Bregima čija je gradnja pred završetkom, izgradnja Poduzetničkog inkubatora druga je najveća investicija na području grada.