Najveće priznanje u obrazovanju

Oskar znanja ove godine dobilo 17 učenika iz Zagrebačke županije

Svečanu dodjelu nagrade Oskar znanja organizirala je Agencija za odgoj i obrazovanje uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih i Hrvatske zajednice županija
Zagreb: Svečana dodjela Nagrade Oskar znanja 2024.

Najboljim učenicima generacije koji su u protekloj školskoj godini pobijedili na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu te osvajačima medalja na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama dodijeljena je nagrada Oskar znanja, a njih 17 dodijeljeno je učenicima iz osnovnih i srednjih škola na području Zagrebačke županije.

Najveće je to priznanje u obrazovanju za iznimne uspjehe i rezultate, a dobilo ga je ukupno 480 učenika iz škola diljem Hrvatske, dok su njihovim mentorima uručene zahvalnice.

Oskara znanja dobili su Mijo Novak i Ena Novak iz OŠ Nikole Hribara Velika Gorica koji su sudjelovali na natjecanju iz matematike, Tia Pavelić iz OŠ Đure Deželića Ivanić-Grad koja je sudjelovala na natjecanju iz fizike, Luka Čus iz SŠ Vrbovec koji je sudjelovao na natjecanju iz biologije, Vito Majić iz OŠ Bogumila Tonija Samobor koji je sudjelovao na natjecanju iz astronomije, Rebeka Ćaćić iz OŠ Jurja Habdelića Velika Gorica koja je sudjelovala na natjecanju iz informatike, Marin Brundić iz SŠ Ban Josip Jelačić Zaprešić koji je sudjelovao na natjecanju iz informatike, Lara Skrasigna iz SŠ Dragutina Stražimira Sveti Ivan Zelina koja je sudjelovala na natjecanju iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna te učenici Magdalena Gabriša iz OŠ Sveta Nedelja, Matija Bedek iz OŠ Bistra i Josip Tišljar Mataušić iz OŠ Bogumila Tonija Samobor koji su sudjelovali natjecanju mladih tehničara.

Oskare znanja za učenike glazbenih i plesnih škola te studente muzičkih akademija za sudjelovanje na 62. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa kao solisti dobili su Denonis Međugorac, Stefan Gjorgev i Helena Kantarević iz Umjetničke škole Franje Lučića Velika Gorica, Ariana Špoljarić iz Glazbene škole Dugo Selo i Filip Kukulj iz Glazbene škole Ferdo Livadić Samobor.

Za sudjelovanje na 26. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi Oskarom znanja nagrađena je Ena Novak iz OŠ Jurja Habdelića Velika Gorica.

Svečanu dodjelu nagrade Oskar znanja organizirala je Agencija za odgoj i obrazovanje uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih i Hrvatske zajednice županija.

Događanja
Zagrebačka županija